Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD - 55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
Google TV 4K UHD
55" 4K ULTRA HD 144Hz QUANTUM DOT SHARP GOOGLE TV™
55FQ8EG
 • 4K Ultra HD Google TV™ met Quantum Dot

 • Volledig aluminium, slank en randloos ontwerp

 • HDMI 2.1 met eARC, ALLM en VRR tot 144Hz

 • AQUOS Wireless Surround - bioscoopervaring

 • Dolby Vision IQ™ - op cinema geïnspireerde HDR met aanpassing van de helderheid in de kamer

 • Dolby Atmos® - volledige 360° geluidservaring

 • DTS:X meeslepende audio-codec

 • Hybride HARMAN/KARDON®-luidsprekersysteem

 • AQUOS AI UltraClear-videoprocessor

 • AQUOS Smooth Motion 144 Hz - Frame Interpolation Technology

 • Lichtsensor met OPC (Optical Picture Control)

Grootten:

Verken 3D & AR

De 55FQ8EG is een 4K Ultra High Definition 144Hz Frameless Quantum Dot Sharp Google TV™ met uitzonderlijke multimedia- en gamingfunctionaliteit.

De 55FQ8EG is een 4K Ultra High Definition 144Hz Frameless Quantum Dot Sharp Google TV™ met uitzonderlijke multimedia- en gamingfunctionaliteit.

Een premium design TV met verbluffende beeldkwaliteit en geweldig geluid! Nieuwe optie voor 120/144Hz vernieuwingsfrequentie en HDMI 2.1 VRR-functie. Ontketen het volledige potentieel van uw TV voor gamingavonturen. Dankzij de Quantum Dot-technologie zijn de beeldkleuren rijk en zien ze er visueel verbluffend en levendig uit, vooral met HDR- of Dolby Vision-inhoud.

Het hybride Harman/Kardon-geluidssysteem heeft een unieke driveropstelling - naar voren gerichte tweeters en naar beneden gerichte woofers. Een combinatie die garant staat voor een perfecte geluidshelderheid en een solide basweergave. Geavanceerde DTS Virtual:X- en Dolby Atmos-technologieën zorgen voor virtuele hoogte- en surroundgeluidsverwerking voor de beste thuisbioscoopervaring.

De geïntegreerde Google Assistent biedt snelle en behulpzame ondersteuning en maakt de bediening eenvoudig dankzij spraakbediening.

 

Premium ontwerp met volledig aluminium behuizing

Tijdloos ontwerp en superieure styling maken uw nieuwe Sharp TV een harmonieuze toevoeging aan uw huis. Gemaakt van elegant aluminiumlegering, lijkt het randloze scherm boven het oppervlak te zweven waarop het staat. Bij Sharp geloven we dat een TV niet alleen de hoogste kwaliteit beelden moet weergeven, maar ook stijlvol moet zijn en gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen. De Premium Sharp FQ-serie.

Een kleurrijke wereld van AI-beeldverwerking (Artificial Intelligence)

AI verbetert onze wereld en verbetert de tv-kijkervaringen zoals nooit tevoren. Maar hoe werkt het in tv's? AI-algoritmen analyseren inhoud frame voor frame en detecteren objecten zoals gezichten, bomen, gebouwen, de lucht enz. Voor elk gedetecteerd objectgebied past AI de best geoptimaliseerde beeldinstellingen toe en als resultaat ziet de hele scène er natuurlijker, gedetailleerder en kleurrijker uit, met aangepaste ruisreductie, achtergrondverlichting, verzadiging of contrast. Dit resulteert in kleuren die natuurlijker zijn, details scherper en de film beweging soepeler. AI wordt ook gebruikt voor 2K naar 4K opschaling met betere resultaten dan ooit. Dat is de schoonheid van AI-beeldverwerking!

Perfect geluid en duidelijke dialogen met het hoogwaardige Harman Kardon geluidssysteem

Het combineren van stijlvol design met functionaliteit was ook het doel bij het ontwerpen van het audiosysteem. De luidsprekergrill die de naar voren gerichte tweeters verbergt, is ontworpen om helder en onvervormd geluid te geven. Samen met Harman / Kardon hebben we een uniek tweeweg audiosysteem gecreëerd met naar voren gerichte middentonen en hoge tonen en naar beneden gerichte basdrivers. De hoge tonen bereiken je oren direct, wat zorgt voor kristalheldere dialogen, terwijl de lage tonen reflecteren op het oppervlak waarop de tv staat, wat zorgt voor een rijke, diepe bas. Dit alles is ingesloten in behuizingen met een capaciteit van meer dan 500 ccm per kanaal, iets unieks in de wereld van televisies. Bovendien maakte de herontworpen voeding van de versterker het mogelijk om een harmonische vervormingsverhouding (THD) van ongeveer 1% te bereiken, wat tien keer beter is dan andere tv-audio-oplossingen.

Volledige filmervaring met AQUOS draadloze surround

De FQ-serie TV is compatibel met de AQUOS Wireless Surround van Sharp, een modulair systeem waarbij u het niveau van onderdompeling kiest. Voeg simpelweg een subwoofer toe voor diepere bas, of achterluidsprekers voor theaterstijl surround sound. Gecombineerd brengen ze de volledige bioscoopervaring naar uw woonkamer met Dolby Atmos en DTS:X. U heeft geen extra software of externe apparaten nodig - AQUOS Wireless Surround-luidsprekers maken draadloos verbinding met de FQ-serie TV, zodat u ze overal in uw ruimte kunt plaatsen.

Ondersteuning voor de beste 3D-geluidsnormen - Dolby Atmos en DTS:X

Het uitstekende audiosysteem van de Sharp FQ-serie TV is verder verbeterd met de meest geavanceerde technologieën voor objectgebaseerd surroundgeluid zoals Dolby Atmos en DTS:X. Deze technologieën vullen uw kamer met surroundgeluid dat perfect past bij wat u kijkt.

Schitterende kleuren en hoge beelddynamiek met QLED Quantum Colour Technology

De nieuwe Sharp FQ-serie maakt gebruik van het ultramoderne VA LCD-paneel met een directe LED-achtergrondverlichting en een Quantum Dot (QLED) laag. Het biedt het breedste scala aan kleurreproductie dat momenteel beschikbaar is in LCD-televisies. Dit vertaalt zich in perfecte kleurreproductie van niet alleen de meest verzadigde delen van het beeld, maar verbetert ook aanzienlijk de tonale overgangen, reproduceert kleuren en huidtinten realistisch, evenals de nuances van een blauwe lorgen of het groen van een oceaan. De Sharp FQ-serie TV kan tot 92% van de kleuren in de DCI.P3 set en tot 78% van de BT.2020 set reproduceren. Dit zijn echt verbluffende resultaten, en je kunt het verschil met het blote oog zien!

Hoge helderheid (450-500 nits) voor de beste HDR-ervaring

Om van uitstekende HDR-beelden (High Dynamic Range) te kunnen genieten, die als het ware "turbo charged" zijn, moet een TV een hoog helderheidsniveau kunnen bieden. Pas dan kun je echt alle diepte en details zien, vooral wanneer donkere en lichte zones tegelijkertijd voorkomen. De Sharp FQ-serie levert een piekhelderheid van 450 - 500 nits. Dit zorgt voor een echt adembenemende visuele ervaring wanneer je HDR- en Dolby Vision-inhoud bekijkt.

Dolby Vision IQ voor ondersteuning van 12-bits kleur HDR-inhoud

Dolby Vision IQ is een van de hoogste incarnaties van de HDR-standaard. Het overtreft "gewone" HDR in vele opzichten, niet alleen in het aantal bits dat het beeld beschrijft. Ten eerste biedt Dolby Vision metadata die de licht- en kleuromstandigheden voor elk afzonderlijk frame beschrijven. Dit heeft vooral invloed op de kwaliteit van speelfilmlengte materialen die rijk zijn aan zowel lichte als donkere scènes. Voor elk van deze scènes kunt u aparte instellingen definiëren, wat zorgt voor een betere reproductie en perceptie van de scènes. Vandaag de dag biedt bijna elk toonaangevend streamingplatform films en series die compatibel zijn met Dolby Vision, zodat u het op uw nieuwe Sharp FQ-serie in verbluffende kwaliteit kunt bekijken.

AQUOS Smooth Motion - bewegende inhoudsschatting en compensatie voor een vloeiend bewegend beeld

Om een perfecte beeldkwaliteit te garanderen, met name in scènes met snel bewegende objecten, zijn de Sharp FQ-serie TV's uitgerust met het AQUOS Smooth Motion afvlakkingssysteem dat werkt tot een schermverversingsfrequentie van 144 Hz. Het Artificial Intelligence (AI)-systeem dat is geïmplementeerd in de ultra-efficiënte beeldprocessor analyseert het beeld “frame voor frame” waarbij rekening wordt gehouden met bewegende objecten en genereert, indien nodig, extra frames om de vloeiendheid te verhogen. De gebruiker heeft volledige controle over het AQUOS Smooth Motion-systeem en voor puristen die content willen bekijken zonder extra verwerking - in volledige cinemastijl - kan het worden uitgeschakeld.

Lichtsensor voor automatische helderheidsaanpassing

De Sharp FQ-serie TV levert prachtig heldere beelden, maar de omgevingslichtomstandigheden veranderen dynamisch gedurende de dag, en handmatige helderheidsveranderingen kunnen een gedoe zijn. Een avond bioscoopsessie met de volledige helderheid geschikt voor het midden van een heldere dag is niet noodzakelijkerwijs de beste ervaring. Daarom is de nieuwe Sharp FQ-serie TV uitgerust met een omgevingslichtsensor die automatisch en intelligent de achtergrondverlichting en paneelhelderheid aanpast, die ook kan worden gebruikt in de Dolby Vision IQ HDR-content. De automatische helderheidsfunctie heeft nog een ander voordeel - het bespaart energie. Uw Sharp FQ-serie weet precies welke instellingen optimaal zijn voor het moment, waardoor uw comfort toeneemt en uw energierekeningen verlagen. U hoeft niets te doen behalve genieten van uw favoriete show.

Het entertainment dat je leuk vindt. Met een beetje hulp van Google.

Blader door meer dan 400.000 films en tv-afleveringen van al je streamingdiensten - op één plek en georganiseerd op genres en onderwerpen die jou het meest interesseren. Ontdek nieuwe films en shows op basis van wat je hebt bekeken en wat je interesseert, en je kunt zelfs je kijklijst bijwerken en je tv bedienen - allemaal vanaf je telefoon. Vraag daarnaast aan Google Assistant om films te vinden, apps te streamen, muziek af te spelen en de tv te bedienen - allemaal met je stem.

Ultieme game-ervaring met HDMI 2.1-ingangen, lage invoervertraging en 144Hz Game Engine

De twee HDMI-poorten 2.1 van de nieuwe Sharp FQ-serie TV zijn uitgerust met de nieuwste en snelste standaard HDMI-aansluiting, zodat u van alle voordelen van de nieuwste video- en audioapparaten, maar ook PC's en consoles kunt genieten. Dit betekent dat je de uitgebreide eARC feedback functionaliteit kunt gebruiken, wat belangrijk is als je soundbars of versterkers die Dolby Atmos of DTS:X surround sound decoderen wil aansluiten. De ALLM-functie zet de TV in de low-latency modus door alle post-processing functies uit te schakelen wanneer u een gameconsole of PC aansluit. Je kunt moderne gameconsoles (XBOX Series X en PS5) op de FQ-serie aansluiten via de 120Hz HDMI-ingang. Als je games met 120 fps speelt, zien games er niet alleen fantastisch vloeiend uit, maar reageren games ook sneller dankzij de lagere inputlatentie en hogere framerate. Als je een Gaming PC op de FQ-serie wil aansluiten, is deze klaar voor 144Hz verversingssnelheid! Je vindt al deze functies in de nieuwe Sharp FQ-serie TV.

Bedien je TV met je telefoon

Gebruik de Google TV-app om je tv rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat te bedienen. Nu kun je iets geweldigs vinden om te kijken, zelfs als de bank je afstandsbediening heeft opgegeten. En je kunt de toetsenbord van je telefoon gebruiken om snel ingewikkelde wachtwoorden, filmtitels of zoektermen in te voeren.

Technische specificatie en functies
HOOGTEPUNTEN
 • 4K Ultra HD Google TV™ met Quantum Dot
 • Volledig aluminium, slank en randloos ontwerp
 • HDMI 2.1 met eARC, ALLM en VRR tot 144Hz
 • AQUOS Wireless Surround - bioscoopervaring
 • Dolby Vision IQ™ - op cinema geïnspireerde HDR met aanpassing van de helderheid in de kamer
 • Dolby Atmos® - volledige 360° geluidservaring
 • DTS:X meeslepende audio-codec
 • Hybride HARMAN/KARDON®-luidsprekersysteem
 • AQUOS AI UltraClear-videoprocessor
 • AQUOS Smooth Motion 144 Hz - Frame Interpolation Technology
 • Lichtsensor met OPC (Optical Picture Control)
55FQ8EG
Downloads
Handleidingen    

Conformiteitsverklaring

Quick Start Guides    

Quick Start Guides

Brochures

SW Downloads

Datasheets    

Conformiteitsverklaring

Quick Start Guides

Brochures

SW Downloads

Verwante producten
Smart-tv 4K UHD
55" 4K ULTRA HD SMART TV
55EH4E
 • HDR10-ondersteuning (High Dynamic Range)
 • HARMAN/KARDON® Luidsprekersysteem
 • DTS:X meeslepende audio-codec
 • DTS Virtual:X 3D-audionabewerking
 • AV1-codec voor de hoogste streaming beeldkwaliteit
 • Nieuwe gebruikersinterface
Android TV 4K UHD
55" 4K ULTRA HD ANDROID TV™
55FN7EA
 • 4K Ultra HD Android TV™
 • HDMI 2.1 met eARC
 • Dolby Vision™ - op de bioscoop geïnspireerde HDR
 • DTS:X meeslepende audio-codec
 • DTS Virtual:X 3D-audionabewerking
 • HARMAN/KARDON®-luidsprekersysteem
Google TV 4K UHD
55" 4K ULTRA HD QLED GOOGLE TV™
55GP6765E
 • 4K Ultra HD Google TV™ met Quantum Dot
 • HDMI 2.1 met eARC
 • Dolby Vision™ - op de bioscoop geïnspireerde HDR
 • Dolby Atmos® - volledige 360° geluidservaring
 • HARMAN/KARDON®-luidsprekersysteem
 • AQUOS Smooth Motion - Frame Interpolation Technology